Cuba heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden °C. De seizoenen in Cuba lopen ongeveer gelijk aan die van Nederland. Zo is het van juni tot en met september het warmst en zij januari en februari de koudste maanden. Maar in deze maanden is het alsnog minimaal gemiddeld 20 graden °C, dus echt koud wordt het er niet. In het weer Cuba bestaat dan ook geen mogelijkheid voor sneeuw. Maar in tegenstelling tot Nederland kan je hier wel orkanen tegenkomen. De grootste kans hierop is in de maanden september en oktober. Deze orkanen worden tegenwoordig ver van te voren gezien dus je hebt genoeg tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen mocht dit gebeuren.

Regentijd in Cuba

Hoewel er altijd wel een buitje kan vallen valt er in de maanden mei, september en oktober de meeste regen in Cuba. Vooral september en oktober staan dan ook bekend als de regentijd. Echt zorgen hoef je je hier echter niet over te maken. In deze twee maanden kan het zijn dat het een dag lang regent maar zelfs dit gebeurt niet vaak. Als het regens is het flinke tropische bui in de namiddag van een uurtje en is het de rest van de dag gewoon heerlijk weer. In de winter valt de minste regen en met een gemiddelde temperatuur boven de 20 graden kan je alsnog goed terecht voor een zonvakantie Cuba.

Beste reistijd Cuba

De zomermaanden juli en augustus en de winter periode van half december tot half maart zijn de hoogseizoen maanden van Cuba. Dit is natuurlijk voor een reden, in de zomer zijn de temperaturen het hoogst en in de winter valt er dan nauwelijks regen. De prijzen zijn wel wat hoger tijdens deze maanden dus als je geen problemen hebt met zo nu en dan een tropische bui kan je ook in de overige maanden prima in Cuba terecht.