Cuba is met 110.861 vierkante kilometer het grootste eiland van de Cariben. In tegenstelling tot de andere landen in de Cariben zijn er dan ook veel verschillende locaties die de moeite waard zijn. Hieronder noemen we per provincie de leukste bestemmingen op, bekijk de verschillende locaties op de site voor meer informatie.

Pinar del Rio
De meest westelijke provincie van Cuba voelt totaal anders aan als de relatief nabij gelegen hoofdstad. Deze regio heeft de beste tabak van de wereld en alleen daarom al speciaal. De Viñales vallei is de populairste attractie maar ook het eco-resort Las Terrazas is zeker leuk. Als je wilt duiken kan dit perfect in Maria La Gorda.

La Habana
Uiteraard is de hoofdstad Havana de trekpleister van deze provincie. Niet al te ver van deze bruisende stad liggen de stranden Playas del Este die een leuk uitstapje zijn als je in Havana verblijft.

Matanzas
De gelijknamige provinciehoofdstad kan je eigenlijk wel overslaan. De badplaats, Varadero, is echter een locatie die maar weinig toeristen overslaan. Schitterende stranden naast even mooie resorts maken het een heerlijke zonvakantie bestemming. In het zuiden van de provincie het schiereiland Zapata waar je naast een grote variëteit in flora en fauna ook de beruchte Varkensbaai vindt.

Cienfuegos
Een mooie, relaxte stad waar je op het schiereiland La Punta een paar van de leukste casas particulares van heel Cuba vindt. Bezoek ook de mooie botanische tuinen in de buurt van Cienfuegos en het strand Rancho Luna.

Villa Clara
De Che Guevara fans kunnen terecht in de provinciehoofdstad Santa Clara. Verschillende bezienswaardigheden in de stad zijn aan hem gewijd. Meer naar het noorden ligt het kleine maar leuke plaatsje Remedios. Vanaf hier zijn een aantal prachtige eilandjes te bereiken, na een rit over een vijftig kilometer lange dam.

Sancti Spiritus
Niet de gelijknamige hoofdstad maar het stadje Trinidad is de grootste trekpleister van de provincie. Het goed bewaarde, koloniale stadscentra maakt Trinidad in onze ogen de mooiste stad van heel Cuba. Ook qua uitgaan zit je hier uitstekend.

Cieglo De Avila
Eigenlijk zijn alleen Cayo Coco en Cayo Guillermo de moeite waard in deze provincie. Maar dan zie je wel meteen een paar van de mooiste stranden in Cuba.

Camaguey
De hoofdstad Camaguey is een mooie stad met ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo vind je er een groot aantal kerken en koloniale pleinen.

Las Tunas
Een agrarische provincie waar voor toeristen niet gek veel te beleven is.

Holguin
Holguin wordt steeds populairder onder toeristen. Dit komt niet alleen door de stad Holguin zelf maar ook door de stranden van Guardalavaca. Waar je een heerlijk, lang strand hebt en een aantal mooie resorts. Ook het relaxte dorpje Gibara is leuk.

Santiago de Cuba
Vooral de romantische stad Santiago de Cuba is absoluut een bezoek waard. In de tweede grootste stad van Cuba heeft muziek de overhand. Voor diegene met een interesse in de Cubaanse revolutie is een tocht naar La Plata in de Sierra Maestra ook leuk.

Guantánamo
Vooral bekend van de Amerikaanse militairenbasis in de regio maar er is meer te vinden in deze provincie. Vooral het, moeilijk te bereiken, plaatsje Baracoa is leuk. De bergen waartussen het plaatsje is verborgen zorgen voor een prachtige natuur.