Camaguey is één van de oudste steden van Cuba en dit zie je in veel aspecten terug. Zo zie je overal kronkelige, kleine steegjes door de stad lopen. Doordat een hoop van deze ook nog eens doodlopen kan het wel eens moeilijk zijn om de weg in Camaguey te vinden. De stad is gek genoeg expres zo opgebouwd, met als doel om vaak bezoekende piraten in de war te brengen. Een effectief middel bleek het niet want de stad werd nog meerdere malen geplunderd door piraten. Het oude centrum heeft, mede door deze aparte opbouw, een plaats op de Unesco Werelderfgoedlijst gekregen.

Bezienswaardigheden Camaguey

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in Camaguey die met je veel haast in een dagje kunt zien maar ook gemakkelijk een dag of twee extra de tijd voor kunt nemen. Liefhebbers van kerken komen in Cuba over het algemeen niet echt aan hun trekken maar in Camaguey zijn er wel een aantal. De meeste kerken en andere bezienswaardigheden zijn te vinden op loopafstand van de winkelstraat Calle Maceo. Ook vind je hier een aantal leuke stadsparkjes en koloniale pleintjes. Loop richting het zuiden waar het leukste plein van de stad ligt; Plaza de San Juan de Dios. De andere must visit in Camaguey is de kerk Iglesia Nuestra Senora de la Merced.

Accommodaties Camaguey

Er zijn een aantal prima hotels te vinden in de stad. Ook het aantal casas particulares is goed te noemen. Het aantal jineteros is echter behoorlijk hoog hier en nog opdringeriger dan in andere steden. De jineteros willen je naar bepaalde casas particulares sturen en krijgen hiervoor een commissie als je daadwerkelijk daar overnacht. Het probleem hiervan is dat deze commissie vaak door jou betaald wordt en je bent daardoor altijd duurder uit als je door iemand wordt ‘begeleidt’ naar je casa particular.

Uitgaan

Camaguey is dan wel een oude stad maar er zit zeker leven in. Vooral in het weekend zijn er een aantal tenten met prima livemuziek waar veel op wordt gedanst. Doordeweeks wordt er wat minder gedanst maar je nog prima een glaasje rum drinken.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.