Cayo Coco is een prachtig eiland dat perfect is geschikt voor een een vakantie in Cuba vol met zon, zee en strand. De Cubaanse regering zag dit in het begin van de jaren 90 ook in. In een poging de economie van het land te herstellen werd gebouwd aan nieuwe resorts en faciliteiten om meer toeristen naar het land te halen. In 1992 werd daardoor begonnen met het bouwen van resorts op Cayo Coco. Alle faciliteiten op het 32 kilometer brede eiland zijn dan ook gebouwd met het oog op toeristen. Naast een vliegveld, tankstations en een paar verdwaalde restaurants/bars zijn er alleen maar resorts op het strand te vinden.

Stranden Cayo Coco

De stranden van Cayo Coco zijn de reden waarvoor de meeste mensen het eiland bezoeken. Terecht want het 22 kilometer lange strand is werkelijk prachtig en een van de mooiste stranden van heel Cuba. Er zijn drie grote stranden te vinden op Cayo Coco. Playa Las Coloradas ligt het dichtstbij het vaste land. Dit strand is het meest geschikt als je van watersporten houdt. Meer naar het westen liggen Playa Larga en Playa Las Conchas, wat eigenlijk één strand is. Het ondiepe water en het mooie strand maakt dit het lekkerste strand om te zonnen en af en toe te gaan zwemmen. Nog verder naar het westen ligt Playa Los Flamencos. Dit is het moeilijkst te bereiken strand en daardoor ook het rustigste.

Zien en doen op Cayo Coco

Je komt hier dus voornamelijk voor het strand en de zon. Mocht je wat meer willen doen dan kan je hier ook uitstekend duiken. Er zijn een paar prachtige duikplekken te vinden rond het eiland. Regel je trips via het op het eiland gelegen Blue Diving of Coco Diving Centre. Op Cayo Coco zelf kan je verder een mooi natuurreservaat bezoeken waar je onder meer krokodillen kunt tegenkomen.

Accommodaties Cayo Coco

Zoals gezegd zijn er alleen maar resorts te vinden op het eiland. Ze zijn allemaal all inclusive dus je hoeft je tijdens je vakantie verder nauwelijks zorgen over te maken over je budget. Als je deze resorts te duur vindt kan je ervoor kiezen om in Moron te verblijven. Dit is een klein stadje waar zo goed als niks te doen is maar wel een aantal goedkope casas particulares heeft. Door hier te verblijven en met je huurauto over de 30 kilometer lange aangelegde dam naar het eiland te rijden zie je voor weinig geld alsnog de prachtige eilanden. Neem wel je paspoort mee, anders kom je het eiland niet op.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.