Santa Clara is vooral bij de Che Guevara fans populair. Er zijn verschillende monumenten en zelf een heel museum gewijd aan hem en deze worden dan ook door bijna elke toerist bezocht. Santa Clara is tevens een studentenstad, wat de stad een leuk karakter geeft. Buiten de Che Guevara monumenten valt er verder overigens niet gek veel te zien of doen in de stad dus een dag is eigenlijk wel genoeg hier.

Bezienswaardigheden Santa Clara

Het middelpunt, letterlijk en figuurlijk, van de stad is het plein Parque Vidal. Een levendig plein waar ’s avonds livemuziek wordt gespeeld op de centrale muziektent en in de clubs aan het plein. Het plein is bovendien autovrij waardoor je er relaxt een paar uur kunt zitten. Rondom dit plein lopen een aantal winkelstraten die, voor Cubaanse begrippen, bijzonder leuk zijn. Het Che Guevara monument ligt op ruim een kilometer van Parque Vidal. Deze toeristische trekpleister is eigenlijk een vrij simpel monument dat je als het Che Guevara niet was waarschijnlijk helemaal niet zou bezoeken. Op een betonnen beeld staat een standbeeld van Che Guevara naast een aantal andere betonnen blokken vindt je wat meer info over zijn leven en de revolutie. Het beeld kijkt uit over een groot leeg plein waar je de andere toeristen ziet aankomen. Onder het monument vind je de ingang naar het Museo Memorial al Che. Een klein museum over zijn leven met een aantal foto’s en voorwerpen die hij heeft gebruikt. De toegang is gratis dus even een kijkje nemen is aan te raden. Aan de andere kant van het stad ligt het andere belangrijke Che monument. Het Monumento a la Toma del Tren Blindado is een aandenken aan de slag om Santa Clara waar het rebellenleger een belangrijke overwinning boekte in de Cubaanse revolutie. Behalve de ontspoorde wagons is er weinig te zien dus meer dan 15 minuten heb je niet echt nodig.

Accommodaties Santa Clara

Het – foeilelijke – Santa Clara Libre is één van de enige hotels in Santa Clara voor toeristen en heeft een perfecte ligging op Parque Vidal. Qua casas particulares is er gelukkig meer keuze. Rondom het centrum zitten een aantal leuke en voor 15 CUC kan je meestal wel een kamer vinden.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.