Santiago de Cuba is na Havana de grootste stad van Cuba en zeker ook één van de leukste. De stad is gelegen aan een baai en omgeven door bergen, wat een leuke invloed op de stad heeft. De bergen werken ook als een windscherm waardoor het vaak nog warmer aanvoelt dan in de rest van Cuba. Meer dan andere steden in het land zie je in Santiago de Cuba duidelijke Afrikaanse invloeden terug. Zo zie je bepaalde rituelen en Afrikaanse goden terug in uitdrukkingen door de stad heen.

Muziek en uitgaan

Santiago de Cuba is zonder twijfel dé stad van de muziek. De Afrikaanse invloeden zijn ook in de muziek terug te horen maar de Cubaanse muziek overheerst. Breng zeker een bezoek aan het beroemde Casa de la Trova voor geweldige optredens maar ook op genoeg andere podia treden dagelijks goede lokale artiesten op. Uitgaan in Santiago draait dan ook vooral om de muziek. Bars en clubs zijn makkelijk te vinden in de stad. Als je uitgaat kan je dan ook het best gewoon rondlopen en kijken waar de leukste muziek vandaan komt.

Bezienswaardigheden Santiago de Cuba

De koloniale wijk van de stad is de wijk met de meeste bezienswaardigheden. Het plein Parque Céspedes is het middelpunt van de stad. Sowieso is het leuk om op het plein te zitten en van de sfeer te genieten maar er staan ook een paar hele mooie gebouwen. Bezoek zeker het Museo de Ambiente Cubano aan de westkant van het plein. Dit is de vroegere woning van Diego Velazquez en staat vol met prachtige voorwerpen. Volg vanaf hier de straat Alquilera naar Plaza Dolores. Onderweg kom je aan aantal leuke restaurants en gebouwen tegen. Zo ligt hier ook de Calle Heredia wat misschien wel de leukste straat van Santiago de Cuba is. Iets meer naar het noorden ligt de Cuartel Moncada. De kazerne werd door Fidel Castro en co in 1953 (vergeefs) bestormd en speelt daarmee een belangrijke rol in de Cubaanse geschiedenis. Er is een museum in gebouwd en is voor de geschiedenis liefhebbers zeer interessant. Iets buiten de stad ligt het Castillo del Morro San Pedro de la Roca. Een stenen fort dat belangrijk was in de verdediging van Santiago.

Accommodaties Santiago de Cuba

Alleen in juli, tijdens het carnaval, is het lastig om een kamer te krijgen in Santiago de Cuba. Rond deze periode zijn veel kamers volgeboekt en dien je te reserveren. Er zijn een aantal hotels waaruit je kunt kiezen en bovendien een grote hoeveelheid casas particulares. Ze zijn verspreid over de hele stad dus lang hoef je niet te zoeken. Reken op zo’n 20CUC voor een kamer per nacht.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.