Viñales is een klein dorpje dat op zich zelf niet zo bijzonder is. De nabij gelegen vallei is echter één van de opvallendste en mooiste landschappen van heel Cuba. Verspreid over de vallei zijn kalkstenen pijlers die je een uniek uitzicht geven. Deze mogotes zijn 160 miljoen jaar geleden gevormd door erosie. De tabaksplantages gelegen aan de bodem van de vallei maken het schitterende plaatje af.

Accommodaties Viñales

Bijzonder aan Viñales is de twee bijzonder leuke hotels die er te vinden zijn, zeker voor Cubaanse begrippen. Los Jazmines en La Ermita hebben beide een schitterend uitzicht over de vallei en ook de voorzieningen en algemene kwaliteit is goed te noemen. Vooral het eerst genoemde hotel is bijzonder leuk. Het uitzicht over de vallei is hier het best en al helemaal leuk is het zwembad waar van uit je over de vallei uit kijkt. In Viñales zelf vind je ook nog een uitgebreide keuze aan goede casas particulares waar je voor 15/20 CUC een prima kamer kunt vinden.

Doen in Viñales

Zeker leuk is om een tabaksplantage te bezoeken. In deze regio zijn misschien wel de beste tabaksplantages van de hele wereld te vinden en je kan ze gemakkelijk vanuit Viñales bezoeken. Of je er nou van houdt of niet, een sigaar roken is hier bijna een must. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Mural de la Prehistoria. Dit is een, niet heel spectaculaire, muurschildering over de evolutie van de mens. Verder is er ook een grottenstelsel waar je met een bootje door heen kunt varen en, ook voor kinderen, leuk is. Al deze activiteiten zijn ook gemakkelijk als tour te boeken vanuit de hotels en het dorpje.

Viñales bezoeken

Het dorp is gelegen in de provincie Pinar del Rio, op 25 kilometer van de gelijknamige provincie hoofdstad. Viñales is redelijk gemakkelijk te bereiken vanuit zowel de stad Pinar del Rio als vanuit Havana. De enige snelweg van het land gaat vrij dicht langs het dorp en, over wat kronkelrijke bergwegen, is Viñales relatief makkelijk te bereiken. Ook gaan er directe bussen naar deze regio toe vanuit de hoofdstad. Bovendien doet zo goed als elke rondreis Cuba Viñales aan. Een goede optie dus om de vallei te bezoeken maar zelf geen stress te hebben om alles te regelen.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.