Een rondreis Cuba is een fantastische manier om Cuba echt te leren kennen. Een zonvakantie is natuurlijk ook leuk maar dan zie je behalve het strand en de mojitos niet echt veel van het land. Met een rondreis bezoek je meerdere steden in Cuba waardoor je niet alleen de mooiste bezienswaardigheden en landschappen ontdekt maar ook de Cubaanse cultuur beter leert te begrijpen. Je hebt verschillende mogelijkheden voor het boeken van een rondreis Cuba, we behandelen ze hieronder:

Groep rondreis Cuba

Met een georganiseerde groepsreis door Cuba ga je in een groep (Nederlanders) samen het land door. Alles is hierbij voor je geregeld. Je vliegt naar Cuba toe, wordt van het vliegveld naar je hotel gebracht en de twee/drie weken hierna reis je met de groep in een bus door Cuba. Alle accommodaties en dergelijke zijn allemaal door de reisorganisatie geboekt. Voordelen van deze optie zijn dat je met andere, hopelijk gezellige, mensen reist. Bovendien is een dergelijke reis vaak goedkoop omdat je de kosten over een grote groep deelt.

Individuele rondreis Cuba

Als je liever niet in een groep rondreist kan je ook een individuele rondreis Cuba boeken. Deze wordt wel volledig door een reisorganisatie geplant voor je. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het boeken van accommodaties of het regelen van vervoer. Natuurlijk hoef je dit niet helemaal alleen te doen maar kan dit ook perfect met bijvoorbeeld je partner of gezin. Wel de luxe dat alles voor je geregeld wordt dus maar ook de privacy van je eigen reisgezelschap.

Zelf rondreizen

Wil je wat meer vrijheid in het gaan en laten waar je wilt? Dan kan je natuurlijk ook je eigen rondreis plannen. Boek je vliegticket naar Cuba, huur een auto, zoek zelf je accommodaties uit en bepaal zelf je waar je heen wilt en wanneer je daar wilt zijn. Kan wat geld besparen, maar kost wel wat tijd qua dingen die je moet regelen, zowel in Nederland als ter plaatse. Zeker in Cuba is dit niet altijd even gemakkelijk en niet te vergelijken met westerse landen.