Er is van alles te zien en te doen in dit fascinerende land, alles zien is dan ook bijna niet te doen. Met dit overzicht van de leukste bezienswaardigheden Cuba willen we je een lijst geven met dingen die je absoluut moet gaan zien. Zo weet je zeker dat je de echte hoogtepunten niet mist.

Leukste bezienswaardigheden Cuba:

De Vinales vallei
Het prachtige landschap van deze vallei nabij Viñales vind je nergens anders in de wereld. De kalkstenen rotsen lijken vanuit het niets uit de grond te schieten wat een uniek beeld geeft. Deze mogotes zijn ongeveer 160 miljoen jaar geleden gevormd en de aparte vormen dankzij erosie verkregen. Het is een officieel nationaal park en verreweg de belangrijkste bezienswaardigheid in de Pinar del Rio provincie.

Habana Vieja
Nu zul je tijdens je reis ongetwijfeld Havana bezoeken, maar zorg ook zeker dat je veel tijd doorbrengt in Habana Vieja. Dit oude, koloniale stadscentra is in goede conditie waardoor je de gebouwen, nauwe straatjes en pleinen in volle glorie kunt bekijken. Deze wijk van de stad voelt ook aanzienlijk rustiger aan dan andere gedeeltes van de stad. Daarom vonden wij het heerlijk gewoon een paar uurtjes hier te lopen en lekker een drankje doen op een terrasje, ontsnappend aan de volop aanwezige hectiek in Havana.

Trinidad
Trinidad heeft een van de best bewaarde koloniale stadscentra in de wereld. De keienstraatjes, kleurrijke gebouwen, authentieke sfeer en leuke pleintjes geven je de illusie dat de 21e eeuw nog lang niet is begonnen. Ook de omgeving van Trinidad is prachtig en met een aantal georganiseerde excursies perfect te bezoeken.

Cuba reizen

Santiago de Cuba
In de tweede grootste stad van Cuba, Santiago, is een van de leukste bezienswaardigheden Cuba te vinden. In de maand juli vindt hier het grootste carnaval van het land plaats. De muzikale sfeer die sowieso volop aanwezig is in deze stad wordt dan nog extra benadrukt. De optocht is niet alleen prachtig om te zien, maar er kan uiteraard ook goed gedanst worden.

Hotel Nacional
Het mooiste hotel van Cuba, gelegen in de hoofdstad Havana. Ook als je niet in het hotel verblijft moet je zeker even langs gaan. In verschillende zalen vind je informatie over de leuke geschiedenis van het hotel. In de prachtige tuin kan je bovendien heerlijke mojitos drinken, de lekkerste die we in heel Cuba zijn tegengekomen.

Tabaksplantages
Cuba staat wereldwijd bekend om haar sigaren en als toerist kan je hier een mooi inzicht inkrijgen. In de provincie Pinal del Rio vind je ontelbaar veel plantages. Je kan ze proberen op eigen houtje te bezoeken, maar er worden ook excursies georganiseerd vanuit zowel Vinales als de stad Pinar del Rio.