Salsa en rum zijn onmiskenbaar verbonden met Cuba en ook tijdens het uitgaan Cuba zie je dit overal terug. Salsa is de populairste dans in het land en hoewel buitenlandse invloeden steeds groter worden blijft deze status onveranderd. Muziek is sowieso ongelofelijk belangrijk in het land. In ontzettend veel restaurants en barretjes wordt er dagelijks live muziek gespeeld. Lokale bewoners (en, vaak minder goede, toeristen) gebruiken deze mogelijkheid graag om wat te gaan dansen. Bij je vakantie in Cuba zul je dan ook overal Cubaanse muziek tegenkomen en vooral de Buena Vista Social Club is nog ongekend populair.

Uitgaan Cuba

In Nederland zien we uitgaan vaak vooral als het bezoeken van een club of een groot feest. In Cuba heb je deze mogelijkheden ook, maar zul je vooral veel muziekpodia en barretjes tegenkomen. De echte clubs zijn voornamelijk in de hoofdstad Havana te vinden. Een echt uitgaanscentra is daar niet, maar wel een aantal clubs waar de hele nacht nog gedanst wordt. Misschien wel de leukste gelegenheid om uit te gaan is in een grot in Trinidad. Deze grot is volledig omgebouwd tot club en dit is echt een unieke en zeer leuke ervaring.

Dansen en muziek in Cuba

Zowel muziekliefhebbers als dansliefhebbers kunnen in Cuba goed terecht. De Buena Vista Social Club is niet alleen in Cuba zelf populair, maar wordt vandaag de dag nog over de hele wereld goed beluistert. Dit is ook typische Cubaanse muziek die je tijdens je vakantie overal tegen zult komen. Niet alleen in bars, maar ook in – sfeervolle – restaurants. Live optredens zijn in veel steden ook dagelijks te vinden. Santiago de Cuba wordt de stad van de Cubaanse muziek genoemd en dit is niet zonder reden. Er zijn een aantal podia waar echt goede optredens worden verzorgt en sowieso straalt de hele stad muziek uit. Ook in Trinidad zijn er dagelijkse optredens waar elke avond de salsa op wordt gedanst. Uiteraard gebeurt dit allemaal onder het genot van een glaasje rum, eventueel verwerkt in een cocktail.