De politieke situatie in het land vind je duidelijk terug in de mogelijkheden tot overnachten. Alle hotels in Cuba zijn volledig of deels eigendom van de staat. Doordat niet iedereen zomaar een nieuw hotel kan bouwen is het aanbod op sommige locaties beperkt. In Havana bijvoorbeeld zul je hier weinig van merken maar in de kleinere steden heb je weinig keuzes als je in een hotel wilt overnachten. Toch zul je in elke grote plaats minimaal 1 hotel vinden. Ook bij het boeken van hotels Cuba zie je terug dat de politieke situatie uniek is, bij weinig hotel aanbieders kan je namelijk een overnachting boeken.

Hotels Cuba

De goedkope, middenklasse hotels zijn op zich prima te noemen maar zeker niet bijzonder. De kamers zijn vrij ruim en hebben vaak een balkon met een redelijk uitzicht. Ook hebben ze airconditioning maar deze zijn geregeld stuk en/of maken veel lawaai. Prijzen voor deze hotels variëren tussen de 25 en 50 euro per nacht. In de luxere hotels is de kwaliteit en service wel erg goed, ook voor internationale standaarden. Hier vindt je wel meerdere faciliteiten en wordt alles voor je gedaan. Prijzen voor deze kamers, waarvan er een aantal in Havana te vinden zijn, kunnen wel makkelijk oplopen tot boven de 100 euro per nacht.

Hotels Cuba boeken

Zoals gezegd is het boeken van een kamer in een hotel in Cuba niet bij elke aanbieder te doen. Wat je het beste kunt doen is op hotel vergelijkingswebsite Trivago kijken. Zij vergelijken alle aanbieders die hotels in Cuba ter beschikking hebben. Zo weet je zeker dat je het goedkoopst uit bent. Bovendien hebben zij hierdoor ook het meeste aanbod.