Cienfuegos is pas in 1819 gesticht en bovendien de enige met Frans-koloniale geschiedenis. De architectuur van de stad is dan ook duidelijk anders dan de andere steden in Cuba. Dankzij de brede straten en het relatief weinig verkeer heeft Cienfuegos een relaxte sfeer. Ook de ligging aan de Bahia de Jagua draagt hier aan bij. Deze baai zorgt voor een briesje over de stad wat, vooral in de zomer, heerlijk verkoelend kan werken . Helaas regent het ook wat meer dan in de gemiddelde stad in Cuba.

Bezienswaardigheden Cienfuegos

De provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie is een leuke stad maar kent niet al te veel bezienswaardigheden. Het middelpunt van de stad is Parque José Marti, gelegen in de wijk Pueblo Nuevo. Een leuk plein met een aantal cafés, winkels en mooie gebouwen. Zo is het Teatro Tomas Terry mooi om even te bekijken net zoals de kathedraal op de hoek van het plein. Avenida 54 verbindt Parque Jose Marti met de rest van de stad en is de leukste straat van Cienfuegos om door heen te lopen. Op de markt worden verrassend leuke dingen verkocht en verder zijn er nog een aantal winkels en goedkope restaurants. Nadat je Avenida 54 bent afgelopen kan je richting het zuiden naar het schiereiland Punta Gorda lopen. Een opvallend leuk uitziend wijk met ruime bungalows en mooie gebouwen aan het water. Bezoek op de Punta Gorda zeker het mooie Palacio de Valle. Een soort paleis met duidelijke Arabische invloeden die je eigenlijk helemaal niet in Cuba verwacht. Het is omgebouwd tot een luxe restaurant maar leuker is om het dak op te gaan en in de zon een drankje te drinken terwijl je geniet van het uitzicht.

Doen in en rondom Cienfuegos

Het Spaanse fort Castillo de Jagua is een bezoekje waard maar nog leuker (en spannender) is de veerpont naar het fort toe. Vanuit Cienfuegos, dichtbij Parque José Marti, vertrekt de oude pont die je heel langzaam naar het fort brengt. De pont doet er een uur over dus plan wel de nodige uren in voor dit tripje. Op ongeveer 15 kilometer van de stad ligt de Jardin Botanico de Cienfuegos. De mooiste botanische tuin in Cuba met een grote variëteit in planten. Als dit niet echt je ding is kan je ook naar het Playa Rancho Luna gaan, een strand waar je prima kunt zonnen en nog beter kunt duiken.

Accommodaties

De casas particulares op Punta Gorda zijn een paar van de leukste van heel Cuba. Ze kosten wat meer dan je normaal betaalt maar dan zit je wel in mooie huizen met een nog mooier uitzicht. Villa Lagarto is een van de leukste, en bekendste, casas op Punta Gorda maar als die vol is zitten er naast ook nog een paar leuke.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.