San Isidoro de Holguin, of kortweg Holguin, wordt er met het jaar leuker op en wordt daardoor ook steeds populairder bij toeristen. Je voelt er de drukte van een grote stad maar het compacte centrum met veel pleinen, kerken en andere bezienswaardigheden maken het een leuke stad om in te verblijven. Oorspronkelijk bleef Holguin in de schaduw staan van de nabij gelegen havenstad Gibara maar de stad groeide in de 19de eeuw uit tot een echte industriestad, iets waarvan je vandaag de dag nog steeds de resultaten van ziet.

Bezienswaardigheden Holguin

De Spanjaarden hebben veel invloed uitgeoefend op de indeling en bouw van Holguin, iets wat terug te zien is in het grote aantal kerken. Vooral de Iglesia San Jose en de Catedral de San Isidoro de Holguin zijn leuk om te even te bezoeken. Als je wat minder gericht door de stad wilt lopen kan je het best bij Parque Calixto Garcia beginnen. Een centraal gelegen park vanaf waar de andere bezienswaardigheden goed te belopen zijn. Zo staat gelijk aan het park het Museo Provincial de Holguin. Een niet al te interessant museum maar het pand waarin het museum is gevestigd is wel schitterend en zeker een paar foto’s waard. Ook leuk is een tochtje maken naar de Loma de la Cruz. Een religieus moment gebouwd op een hoge heuvel. Het schitterende uitzicht alleen al is de lange klim waard.

Accommodaties Holguin

Als je in een hotel wilt verblijven heb je maar drie keuzes. De Mirador de Mayabe is het leukste hotel van de drie, maar alle drie liggen ze een eindje buiten het stadscentrum en daardoor niet echt handig als je geen eigen vervoer hebt. Qua casas particulares heb je gelukkig aanzienlijker meer keuze. Ook de kwaliteit is over het algemeen prima in orde. Reken op rond de 20 CUC per nacht.

Vakantie Holguin

De belangrijkste reden van de toenemende populariteit van Holguin ligt eigenlijk vooral in de rest van de provincie. Guardalavaca, gelegen op ongeveer 70 kilometer van Holguin, is de belangrijkste en leukste badplaats van de regio. Liefhebbers van zonvakanties gaan vaak via Holguin naar Guardalavaca. Het internationale vliegveld van Holguin speelt hierbij een belangrijke rol in en heeft in het hoogseizoen zelfs rechtstreekse verbindingen met Amsterdam.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.