Hotels Varadero

Op het hele schiereiland Varadero vind je naast het prachtige strand bijna alleen maar hotels. Er staat dan wel een winkelcentrum, veel restaurants, wat andere toeristische voorzieningen en een paar casas particulares maar de rest van de ruimte wordt wel ingenomen door hotels. Je hebt genoeg mogelijkheden dus, voor elk budget is er wel wat te vinden en er is altijd wel een kamer vrij. Om je verder te helpen hebben we een aantal tips op een rij gezet, inclusief informatie over de leukste hotels Varadero.

All inclusive Varadero

Het opmerkelijke aan Varadero, en andere badplaatsen in Cuba, is dat bijna alle hotels/resorts all inclusive zijn. Dit heeft niet iedereen zijn voorkeur maar wij vonden het wel lekker om je nergens druk over te maken. Zeker in de betere hotels is het eten gewoon lekker en zul je je geen moment vervelen.

Goedkope hotels Varadero

Ook als je een beperkt budget hebt kan je nog prima in Varadero terecht. Ook de goedkopere hotels zijn vaak all inclusive. Reken op een prijs van 40/50 Euro voor twee personen, per nacht. Verwacht hiervoor geen spectaculaire voorzieningen of goede maaltijden, maar als je de hele dag op het strand wilt liggen en af en toe een cocktail wilt halen is dit ook prima.

Luxe hotels Varadero

Ook als je in meer luxe hotels Varadero wilt overnachten heb je genoeg keuzes. Er zijn een aantal vijfsterrenhotels te vinden waar echt alles voor je gedaan wordt. De faciliteiten en service zijn hier zeker net zo goed te noemen als in andere populaire badplaatsen in de wereld. Waar in andere gedeeltes van Cuba het eten niet altijd even lekker is, zorgen professionele chefs ervoor dat hier alles prima in orde is. De meeste hotels hebben ook een bar direct aan het strand. Zo kan je dus heerlijk op het strand liggen, een duik nemen en vervolgens een mojito halen.

Je overnachtingen boeken

De goedkoopste optie is vaak het boeken van een pakketreis. Hierin wordt de vlucht naar Cuba gecombineerd met de overnachtingen in een hotel. Dit kan ontzettend veel schelen in de prijs. Arke is gespecialiseerd in Cuba en daarom onze favoriet. Maar ook WTC is een goede optie, zij vergelijken alle touroperators en laten daardoor de beste prijzen zien.

Favoriete hotels

Er zijn een aantal hotels erg populair onder Nederlanders en andere toeristen. Dit is niet zonder reden, vaak worden deze hotels als beste beoordeeld door de bezoekers en aangeraden aan andere mensen. Blau Varadero is misschien de populairste maar ook RIU Varadero en Hotel Iberostar Tainos zijn erg geliefd. Alle drie de hotels zijn gemakkelijk via de pakketreizen bij bovenstaande aanbieders te boeken.