Cuba staat bekend om haar goed opgeleide dokters, chirurgen en andere medische specialisten. En ondanks dat Cuba een relatief arm land is, is de hygiëne over het algemeen prima te noemen. Toch doe je er verstandig aan een aantal inentingen te laten zetten, voordat je op vakantie naar Cuba gaat. Er zijn geen verplichte vaccinaties, het is dus geheel aan jezelf of je deze laat zetten. De kans dat je iets oploopt als je geen inentingen laat zetten is klein, maar als je zeker wilt zijn kun je het beter wel doen. Een inenting voor Cuba laten zetten is zo gebeurt. Bovendien ben je met de meeste zorgverzekeringen hier ook voor verzekert, waardoor het je dus niks kost!

Inentingen Cuba

Welke inentingen moet ik dan laten zetten? Dit is een beetje afhankelijk hoe lang je in Cuba verblijft en wat je allemaal tijdens je vakantie gaat doen. Een vaccinatie tegen rabiës heb je bijvoorbeeld alleen nodig in uitzonderlijke gevallen. Overleg hierover met je dokter als je de andere inentingen laat zetten.

Ongeacht de duur van je vakantie heb je sowieso een inenting tegen DTP nodig. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Ook een vaccinatie tegen hepatitis A wordt voor alle reizen aangeraden.

Als je langer dan twee/drie maanden in Cuba verblijft doe je er verstandig aan om jezelf ook te laten inentingen tegen buiktyfus. In sommige gevallen is dit ook nodig bij speciale reizen, informeer hiernaar bij je dokter.

Waar de inentingen laten zetten?

Onze favoriet voor het laten zetten van je inentingen is Thuisvaccinatie. Zij komen namelijk bij je thuis om je inentingen te zetten! Dit bespaart ontzettend veel tijd. Bovendien worden hier geen extra kosten voor gerekend.