Trinidad is misschien wel de mooiste stad in heel Cuba. Mede dankzij de Unesco-Werelderfgoedstatus is het één van de best bewaarde koloniale steden in de wereld. Vooral de fel gekleurde huizen geven een schitterend beeld als je door het historisch centrum loopt. De beklinkerde, autovrije straten in dit centrum geven je, nog meer dan de rest van Cuba, het idee dat je in het verleden terecht bent gekomen. De stad is populair onder toeristen maar voelt totaal niet toeristisch aan. Met een goede keuze aan leuke casas particulares en goede eetgelegenheden is Trinidad zeker wel in staat om veel toeristen te verwelkomen.

Bezienswaardigheden Trinidad

Het leukste aan Trinidad is gewoon rondlopen door het centrum. Je kan honderden foto’s maken die allemaal even mooi zullen zijn. Begin je wandeling op Plaza Mayor, het middelpunt van de oude stad. Vanuit dit fotogenieke pleintje kan je verschillende musea, kunstgalerijen en marktjes bezoeken. Vooral de markten zijn leuke. Dit zijn veelal textiel markten in nauwe steegjes waar je voor goede prijzen van alles kunt kopen.Voor een prachtig uitzicht over de stad loop je naar toren naast het museo de la Lucha Contra Nandidos (over de strijd tegen groepen contrarevolutionairen). Als je de stad zelf eenmaal gezien hebt is een bezoek aan Valle de los Ingenios leuk. Met een oude stoomtrein, die de rit al de moeite waard maakt, ga je naar een oud slavernij dorp. Beklim hier zeker ook de wachttoren waar vanuit over de slaven werd gekeken die werkte op de suikerplantages.

Stranden Trinidad

Naast het leuke centrum vind je op 5/10 minuten rijden van Trinidad een aantal stranden. Hoewel deze lang niet zo mooi als de stranden in bijvoorbeeld Varadero kan je hier toch heerlijk even buitenkomen. Nergens aan de zuidkust van Cuba kan je dat beter doen dan hier.

Accommodatie Trinidad

In de stad zelf vind je een grote keuze aan casas particulares. Voor goede prijzen zit je vlak bij het centrum en heb je vaak heerlijk eten. De hotels en resorts zitten voornamelijk aan het strand van Trinidad, wat natuurlijk ook zijn voordelen heeft.

Uitgaan

Trinidad is bovendien een van de leukere steden in Cuba om uit te gaan. Op een groot plein vlakbij Plaza Mayor treden elke avond live bandjes op waarop zowel door de lokale bevolking als door de toeristen de salsa op wordt gedanst. De bediening loopt rond om je van, lekkere, mojitos of andere drankjes te voorzien. Later op de avond lopen de jongeren een heuveltje op waarna je, na het aflopen van een trap, opeens terecht komt in een grot waar een club is ingebouwd. Een unieke ervaring en zeker aan te raden.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Cuba Online. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Cuba Online.