Varadero is dé zonvakantie bestemming van Cuba. In de jaren 30 van de vorige eeuw wilde een Amerikaanse miljonair hier een toeristische hotspot van maken en hij begon met het aanleggen van een infrastructuur en enkele jaren laters kwamen de hotels ook ter voorschijn. Tijdens de Cubaanse revolutie werden hotels, vaak in bezit van rijke Amerikanen, overgenomen door de regering en verdween het toerisme. Na de val van de sovjet unie kwam Cuba echter in economische problemen en moest er geld binnen gehaald worden. Het toerisme was de oplossing en Varadero het middel. Het ging snel met Varadero na deze beslissing. De resorts werden overal gebouwd en inmiddels is het een van de bekendste en populairste badplaatsen in het Caribisch gebied.

Stranden Varadero

Varadero, het toeristisch gedeelte althans, is een kaarsrecht schiereiland van ongeveer 25 kilometer lang. Doordat het bovendien slechts een paar honderd meter breed is ben je vanaf elk punt van het schiereiland binnen een paar minuten op het strand. En welk strand je ook bezoekt, het is allemaal even mooi. De stranden zijn schoon en het water is overal even helder. Zelfs in de drukste maanden (juli en augustus) heb je bovendien meer dan genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen. Niet onbelangrijk voor deze stranden is het heerlijke weer dat er zo goed als altijd is. Zelfs in het regenseizoen is het er vaak nog heerlijk.

Overnachten Varadero

Voor elke prijsklasse is er wel een kamer te vinden in Varadero. De casas particulares worden hier echter zwaar overschaduwd door de hotels en resorts. Alleen als je wat meer landinwaarts gaat kom je aantal casas particulares tegen. Ook in de verschillende hotels zit nog veel verschil, de enige overeenkomst is dat het allemaal all-inclusive is. Dat betekent onbeperkt eten en, misschien wel belangrijker, onbeperkt cocktails. Deze kan je natuurlijk nuttigen aan de bar of in het restaurant maar de meeste resorts hebben ook een bar aan het zwembad en/of aan het strand wat al helemaal relaxt is. Lees onze pagina over hotels in Varadero voor meer tips en waar je het beste kunt boeken.

Doen

Varadero heeft geweldige stranden en ook door het weer en de redelijk gunstige prijzen is het de perfecte bestemming om te relaxen op het strand. Veel bezienswaardigheden of een gevarieerd avondleven zal je hier echter niet tegenkomen. Op de betere resorts is er qua animatie gelukkig wel genoeg te doen en zeker de kinderen zullen zich niet snel vervelen. Ook een uitstapje naar Havana is makkelijk te doen. Er gaan vele excursies naar de hoofdstad en is met zo’n anderhalf uren rijden helemaal niet ver weg.

Vakantie in Varadero

Arke is de beste optie voor het boeken van een vakantie in Varadero. Zij hebben het meeste aanbod en bovendien ook de goedkoopste prijzen.

Vervoer

Zoals gezegd is Havana gemakkelijk te bereiken vanuit Varadero. Als je zelf met de auto rijdt is de weg naar de hoofdstad makkelijk te vinden, alleen als je in de ring van de stad bent kan het wat lastig zijn je precieze bestemming te vinden. Met de bus is het ook prima te doen, de receptie in je hotel kan je hier altijd goed mee helpen. Varadero heeft een internationaal vliegveld met een rechtstreekse verbinding vanuit Amsterdam. Veel zonvakantie pakket reizen vliegen dan ook rechtstreeks naar Varadero maar ook zelf een los vliegticket kopen is natuurlijk mogelijk.