De hoofdstad van Cuba is een fascinerende stad waar van alles te zien en beleven valt. Met meer dan 2 miljoen inwoners is Havana gemakkelijk de grootste stad van het land. Oorspronkelijk werd de stad gesticht in het zuidoosten van Cuba maar in 1519 werd de huidige ligging in gebruik genomen. Dankzij de natuurlijke haven groeide Havana uit tot een belangrijke stad in Cuba en met de toenemende handel werd het zelfs een van de belangrijkste steden in de wereld.

Wijken in Havana

De groei van Havana begon in de wijk die nu Habana Vieja (oud Havana) heet. Bij je bezoek aan de stad is dit ook één van de leukere wijken om door heen te lopen. De wijk staat ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je vind hier kleurrijke koloniale gebouwen, mooie pleintjes en een algehele relaxte sfeer. In de wijk Centro Habana wordt de relaxte sfeer vervangen door drukke, bruisende straten waar je het leven van de echte Cubanen ziet. Het is dan ook voornamelijk een woonwijk waardoor je echt bij de inwoners naar binnen kunt kijken. In de wijk Vedado vind je de betere nachtclubs en theaters van Havana.

Bezienswaardigheden Havana

Er is ontzettend veel te zien en te doen in Havana. In tegenstelling tot veel andere steden in Cuba kan je hier wel meerdere dagen rondbrengen zonder dat je al snel het idee hebt dat je het meeste wel gezien hebt. Zo heb je verschillende musea over de geschiedenis van de stad en het land, een aantal kleurrijke pleinen waar je perfect een drankje kunt doen en gebouwen die je absoluut even moet bekijken. Lees meer over de bezienswaardigheden Havana die we voor je hebben beschreven.

Uitgaan

Een echt uitgaansgebied ontbreekt maar er zijn wel een aantal leuke clubs te vinden in de stad. Zowel in restaurants, als in bars en als in de clubs hoor je overal livemuziek. La Bodequita del Medio is de beroemdste bar van de stad en hier een mojito drinken is wel een must.

Overnachten Havana

Havana heeft een grote keuzes in zowel hotels als casas particulares. Echte goedkope hotel kamers zijn niet te verkrijgen en voor diegene met een klein budget is het verblijf in een casa particular daarom aan te raden. Bekijk onze tips over overnachten in Havana om geld te besparen en waar je een kamer kunt reserveren.

Je reis boeken

Je reis naar Cuba kun je het beste bij Riksja Cuba. Zij zijn gespecialiseerd in vakanties naar Cuba! Je kunt er complete rondreizen boeken maar ook na geheel eigen wens je droomreis zelf samenstellen. Wij kunnen het zeker aanraden! Bekijk nu het aanbod van Riksja Cuba.