Cuba is één van de meest unieke landen in de hele wereld. Wat extra informatie over Cuba en haar achtergrond kan daarom zeker geen kwaad bij je bezoek aan het land.

Praktische informatie Cuba

  • Het is het hele jaar door 6 uur vroeger in Cuba dan in Nederland.
  • De reistijd vanuit Amsterdam naar Havana is ongeveer 12 uur.
  • Cuba heeft ruim 11 miljoen inwoners.
  • Het land is nog altijd een communistische staat.
  • 99,8% van de (volwassen) bevolking kan lezen en qua kindersterfte en levensverwachting doet Cuba het beter dan veel westerse landen.

Vervoer

Benzine is een luxe in Cuba. Dat zie je goed terug in het aantal auto’s op de wegen, het grote aantal lifters en de weinig aanwezige benzinestations. Lees deze en andere tips over vervoer in Cuba.

Geld

Cuba kent twee verschillende munteenheden. Er is een munteenheid speciaal voor toeristen, waardoor je als toerist altijd duurder uit bent dan de Cubanen zelf. Je pinpas is in Cuba totaal onbruikbaar dus je zal zeker het een en ander moeten voorbereiden voor je vertrek. Meer over geld in Cuba.

Economie Cuba

Het land is in verandering en het toenemende toerisme brengt steeds meer geld naar het land. Toch is Cuba verre van een welvarend land. Waar sommige toeristen het wellicht ‘jammer’ vinden dat Cuba verandert en de authenticiteit lichtelijk verdwijnt, is dit voor de lokale bewoners waarschijnlijk een graag gezien verandering. Er zijn weinig Cubanen die ooit de kans krijgen om het buitenland te bezoeken, een goede baan te vinden of een eigen zaak te beginnen en dan we hebben we het nog niet eens over het, voor ons zo vanzelfsprekende, recht op vrijheid van meningsuiting.

Weer

Het heerlijke klimaat van Cuba speelt een grote rol voor veel toeristen die het land bezoeken. Zeker in de badplaatsen en op de eilanden is het klimaat vaak heerlijk. Probeer wel het regenseizoen te ontwijken als je puur voor de zon komt. Meer over weer in Cuba.

Geschiedenis

De geschiedenis van Cuba is interessant en divers. De Cubaanse revolutie spreekt bij vele ter verbeelding maar ook over de eerdere geschiedenis is genoeg te vertellen. In weinig andere landen is de geschiedenis van het land nog zo goed terug te zien in het dagelijkse leven. Meer over de geschiedenis van Cuba.

Kaart

Bekijk ook deze interactieve kaart van Cuba om alvast een goed beeld te krijgen van het land.

Visum voor Cuba

Wil je van te voren je visum voor Cuba regelen? Dit kun je via het Nederlandse e-visums doen, een betrouwbare partij met veel ervaring.