Cuba is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord backpacken, maar het wordt steeds populairder. Doordat je vaak geen kamers hoeft te reserveren heb je de vrijheid om te gaan waar je wilt en op je eigen tempo te reizen. Als je in een stad aankomt en na een dag of twee hebt besloten dat je nog een paar dagen wilt blijven kan dit zonder problemen. Backpacken Cuba is dankzij deze vrijheid een geweldige manier om het land te verkennen.

Waarom backpacken Cuba?

Er zijn een aantal kenmerken van Cuba die het land bijzonder geschikt maken om te gaan backpacken. Het grootste voordeel zijn de duizenden casas particulares die door het hele land te vinden zijn. Reserveringen zijn hiervoor niet nodig wat je ontzettend veel vrijheid geeft tijdens je reis. Omdat je bij mensen thuis slaapt leer je de cultuur ook snel kennen. Bovendien vermijdt je hier mee veel andere toeristen tegen te komen, een grote plus voor de meeste backpackers. Sowieso spreekt de linkse politiek, gebrek aan grote franchises en authenticiteit tot de verbeelding van de meeste backpackers. Cuba is bovendien ontzettend veelzijdig. Tijdens het backpacken Cuba kan je in een paar weken een aantal schitterende stranden en eilanden zien, maar ook prachtige natuur en absolute wereldsteden.

Vervoer backpacken Cuba

Het vervoer in Cuba gaat niet zo als we thuis gewend zijn. Voor backpackers is dit wellicht echter eerder een voordeel. Wegens een gebrek aan benzine, en werkende auto’s, is liften een veel gebruikte manier van reizen. Overal zul je liftende Cubanen zien staan die vaak tijden wachten tot iemand ze meeneemt. Als backpacker kun je ook gaan liften. Bij een rustige weg, of als je geen zin hebt om te wachten, kan het helpen als je een paar CUC omhoog houdt. Als je niet wilt liften kan je voor een goede prijs ook gewoon de bus nemen. Vooral in het westen van Cuba is dit prima te doen, als je ook naar Santiago de Cuba wilt is het wel een vrij lange rit.