De lange kustlijn van Cuba gecombineerd met helder water en een mooie onderwater wereld maakt het een geweldig land om te gaan duiken. Of je nou op een duikvakantie wilt gaan of gewoon even een middagje wilt duiken tijdens je vakantie in Cuba, je kunt er prima terecht. Er zijn niet zoveel duikcentra te vinden als in andere populaire duiklanden, maar de aanwezige zijn wel van prima kwaliteit. Bovendien zijn de goede duikspots vrij goed verdeeld door het land, wat het combineren met overige activiteiten wel zo makkelijk maakt.

Duiken Cuba

Zowel aan de noordkust als aan de zuidkust van Cuba kan je prima duiken. De grotere strandresorts liggen aan de noordkust en daarmee ook veel andere voorzieningen die je nodig hebt tijdens je vakantie. In Varadero, de grootste badplaats van het land, zijn vele mogelijkheden om te duiken. De infrastructuur en faciliteiten zijn hier ook op het best. Voor diegene die wel willen duiken maar niet hun vele vakantie is Varadero daarom aan te raden. Aan de noordkust kan je verder ook prima duiken in Cayo Coco, het prachtige maar afgelegen en rustige eiland. De stranden zijn aan het noorden mooi, maar aan de zuidkust is het water rustiger en daardoor helderder. Er zijn hier dan ook een aantal hele mooie duikplekken te vinden. Maria La Gorda, Jardines de la Reina en Punta Frances (op Isla de la Juventud) zijn alle drie nationale zeeparken. Hierdoor zijn ze bescherm tegen commerciële visserij, iets wat de kwaliteit van het duiken bevordert.

Wanneer duiken?

In principe kan je het hele jaar duiken in Cuba. Toch raden we je aan het orkaan seizoen te vermijden. Zeker in september en oktober kan het soms flink tekeer gaan, wat het duiken niet of nauwelijks mogelijk maakt. Bekijk onze pagina over het weer in Cuba voor meer tips hierover.