Als je Cuba wilt bezoeken en geen rondreis of zonvakantie wilt boeken zul je vliegtickets Cuba moeten kopen, anders wordt het vrij lastig om het land binnen te komen. Het toerisme groeit sterk in Cuba en daarmee stijgt ook het aantal vluchten dat van en naar Cuba gaat. Ook vanuit Nederland vertrekken er steeds meer vluchten naar Cuba. Voor zowel de prijzen als de beschikbaarheid heeft dit een positieve invloed. Om zo veel mogelijk geld te besparen op je vliegticket hebben we een aantal tips beschreven:

Waar in Cuba naar toe vliegen?

Het drukste vliegveld in Cuba is het Jose Marti vliegveld, gelegen in Havana. Ook de vliegvelden van Varadero, Holguin en Santiago de Cuba hebben regelmatige verbindingen. Op Holguin, Havana en Varadero wordt rechtstreeks vanuit Amsterdam gevlogen. Het vliegveld van Santiago de Cuba ontvangt ook internationale vluchten, maar dit zijn geen logische verbindingen met Nederland. Dit zelfde geldt voor het vliegveld van Cayo Coco.

Vliegtickets Cuba boeken

Je doet er verstandig aan om een paar dingen te vergelijken voordat je de vliegtickets Cuba boekt. Als je reis het toelaat kan je overwegen op een ander vliegveld in Cuba te vliegen als dit goedkoper is. Vergelijk dus zeker even hoe veel het kost om naar Havana te vliegen of bijvoorbeeld het dichtbij gelegen Varadero. Het vergelijken van de verschillende airlines hoef je gelukkig niet te doen. Via WTC.nl kun je na één zoekopdracht gelijk de goedkoopste vliegtickets Cuba vinden van alle airlines. Probeer ook Cheaptickets en Vliegtickets.nl als je deze aanbieders ook wilt vergelijken. In sommige situaties is het ook voordeliger als je van een stad als Frankfurt vliegen in plaats van Amsterdam, wellicht de moeite waard om even te bekijken.

Binnenlandse vluchten Cuba

Eerder genoemde vliegvelden ontvangen allemaal internationale vluchten, maar ook binnenlandse vluchten Cuba. Als je zowel Havana als Santiago de Cuba wilt zien kan het verstandig zijn om een vliegticket voor een binnenlandse vlucht te boeken, anders wordt het heel wat uren in de auto zitten. Ook de vliegvelden van Isla de la Juventud, Santa Clara, Camaguey en Cienfuegos hebben regelmatige binnenlandse vluchten. Vliegtickets voor deze vluchten kan je het best van te voren boeken bij de eerder genoemde aanbieders.