Liefhebbers van zon, strand en zee kunnen in Cuba perfect terecht. Dankzij het heerlijke klimaat van Cuba kan je het hele jaar door lekker op het strand liggen. De zee is overal helder, schoon en rustig dus even afkoelen in het water is ook goed te doen. Er zijn een aantal spectaculaire stranden Cuba te vinden maar ook prachtige, dunbevolkte eilanden die je kunt bezoeken.

Stranden Cuba

De mooiste stranden Cuba zijn te vinden aan de noordkust. Gelegen aan deze noordkust ligt het beroemdste strand van Cuba, Varadero. Deze badplaats is dankzij dit prachtige strand en gunstige klimaat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming. Het strand ligt op een schiereiland waardoor het liefst 25 kilometer lang is. Zeker buiten het hoogseizoen is het strand bijzonder rustig en kan je heerlijk genieten van één van de mooiste stranden in Cuba. Niet al te ver hier vandaan liggen de Playas del Este. Dit ligt zo’n 20 kilometer buiten het centrum van Havana en wordt ook door Cubanen goed bezocht. In het oosten van Cuba ligt het Playa Guardalavaca. Dit ligt dichtbij de, tevens bij toeristen populaire, stad Holguin. Het mooiste strand van de zuidkust is Playa Ancon, naast Trinidad.

Eilanden Cuba

De stranden op het vasteland zijn bijzonder mooi, maar die op de duizenden eilandjes zijn misschien nog wel mooier. Zo is op het grootste eiland van Cuba, Isla de la Juventud, het rustige strand Playa Francés te vinden. Ook aan de zuidkust ligt het afgelegen eiland Cayo Largo, met misschien wel de mooiste stranden Cuba. In het noorden ligt het eiland Cayo Coco. Hier vind je vele luxe, all inclusive resorts en wordt veel geld ingestoken om het toerisme te bevorderen. Het eiland heeft sinds een aantal jaar een internationaal vliegveld, maar ook een – kunstmatig aangelegde – tientallen kilometer lange dam waardoor het eiland vanuit het vasteland is te bereiken. Andere prachtige eilanden in Cuba zijn onder meer Cayo Saetia, Cayo Sabinal en Cayo Levisa.

Cuba reizen

De stranden bezoeken

Rondreizen slaan vaak de stranden over en richten zich meer op bezienswaardigheden en de cultuur. Als je meer een strandmens bent is het dan ook beter een zonvakantie Cuba te boeken. De perfecte optie om heerlijk te zwemmen en van de zon te genieten.