Bekijk onderstaande tips Cuba om meer te weten te komen over de leukste dingen die je in Cuba kunt zien en doen.

Bezienswaardigheden

Cuba is een veelzijdig land waar je van alles kunt zien, van een wereldstad als Havana tot prachtige landschappen die je bijvoorbeeld bij Viñales ziet. Meer over bezienswaardigheden Cuba.

Stranden

Zoals je van een eiland in het Caribisch gebied kunt verwachten heeft Cuba een groot aantal prachtige stranden. Aan de noordkust van het eiland liggen de mooiste stranden, maar ook aan de zuidkust kun je goed terecht. Meer over stranden in Cuba.

Eten

Eten in Cuba is simpel. Door de slechte economie en doordat het importeren van spullen (bijna) niet mogelijk is worden er bijna uitsluitend alleen lokale producten gegeten. Rijst met bonen is dan ook het nationale gerecht, veel simpeler kan het niet. Gelukkig wordt er door de toevoeging van vlees en groenten wel wat extra smaak aan toegevoegd maar verwacht geen culinaire hoogtepunten in Cuba. Meer over eten in Cuba.

Uitgaan

Salsa en rum, twee dingen waar Cuba internationaal om bekend is en beide kom je overal tegen tijdens het uitgaan. Liefhebbers van deze dans kunnen zeker goed terecht, maar ook als je van een lekkere cocktail houdt heb je meer dan genoeg opties. Meer over uitgaan in Cuba.

Backpacken

De vele casas particulares waar je zonder reservering een kamer kunt krijgen maken backpacken in Cuba ideaal. Vervoer door het land is misschien wat moeilijker dan andere typische backpack landen, maar zeker geen reden om niet te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een auto huren en geheel je eigen route bepalen. Meer over backpacken in Cuba.

Inentingen

Heb je ook inentingen nodig voor een vakantie in Cuba? Dit is afhankelijk van de duur van je reis en wat je allemaal gaat doen. Toch worden er altijd wel inentingen aangeraden. Bekijk onze pagina over inentingen in Cuba voor meer tips hierover.