Het openbaar vervoer in Cuba is behoorlijk gebrekkig. Als je op eigen houtje wilt rondreizen door het land heb je daarom eigenlijk wel een auto nodig. Een auto huren Cuba is niet zo gemakkelijk als in een land als Spanje, maar het is op zich prima te doen. Niet elke auto verhuurder heeft echter auto’s in Cuba in hun aanbod, je zult dus wel wat beter moeten zoeken. Het aantal auto’s waaruit je kunt kiezen is bovendien ook een stuk beperkter. Wegens het importverbod van Amerika vind je, naast de prachtige klassieke auto’s, vooral veel Japanse en Chinese auto’s. Een veel voorkomende huurauto is bijvoorbeeld een Geely, die je in Nederland waarschijnlijk nog nooit bent tegengekomen.

Rijden in Cuba

Naast een auto huren Cuba is ook het rijden zelf een opgave. Benzinestations zijn behoorlijk schaars, zeker als je meer richting het oosten gaat. Als je lange afstanden rijdt raden we je daarom aan bij elk benzinestation te stoppen en de tank vol te gooien. Ook geldt dat hoe je meer naar het oosten rijdt hoe slechter we wegen worden. Zelfs op de snelwegen ben je dan voornamelijk bezig met kuilen en gaten ontwijken. Gelukkig hoef je nauwelijks op ander verkeer te letten, van veel ander verkeer op de weg is buiten Havana eigenlijk niet echt sprake. Zeker op de snelwegen rijd je vaak lange stukken zonder andere auto’s tegen te komen. De slechte wegen kunnen ook wel eens lekke banden opleggen, zorg er daarom voor dat je altijd een reserveband hebt. Je auto ophalen kan uiteraard in Havana, maar ook andere populaire toeristische locaties als Varadero, Holguin en Santiago de Cuba.

Waar auto huren Cuba?

Zoals eerder gezegd kan je niet bij elke aanbieder een auto in Cuba huren. Je hebt eigenlijk maar één goede opties. Je kunt terecht bij het Nederlandse TUI. Wij hebben goede ervaringen met deze partij!